Εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες για ΜΚΟ

Η εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες δεν είναι απλώς μια τάση – προτιμάμε να το βλέπουμε ως το κλειδί που ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες για τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Φανταστείτε να μπορούσατε να επεκτείνατε την εμβέλεια των μηνυμάτων σας, να βοηθούσατε την ομάδα σας να δουλέψει πιο αποτελεσματικά και τελικά να αυξάνατε τον κοινωνικό σας αντίκτυπο, όλα αυτά με την παρουσία της τεχνολογίας.

Η εκπαίδευση στις νέες ψηφιακές δεξιότητες δεν είναι μια “υποχρέωση” που τρώει χρόνο από τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Ιδανικά θα έπρεπε να την βλέπουμε κυρίως ως μια διαδρομή ενδυνάμωσης για τους ανθρώπους της ομάδας μας και για τον οργανισμό συνολικά.

Είτε πρόκειται για τη βελτίωση της ψηφιακής σας παρουσίας, την καλύτερη διαχείριση των πόρων σας ή την καλύτερη επικοινωνία με τους δωρητές σας, οι ψηφιακές δεξιότητες είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε ακόμη περισσότερα στην αποστολή σας.

Πώς οι ψηφιακές δεξιότητες βελτιώνουν τη λειτουργία του οργανισμού μας;

Αποτελεσματικότητα

Με τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερους πόρους. Από την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών μέχρι την καλύτερη διαχείριση του χρόνου μας, η τεχνολογία μας επιτρέπει να εστιάσουμε στο ουσιαστικό έργο του οργανισμού μας.

Διαφάνεια

Οι ψηφιακές πλατφόρμες μάς δίνουν τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε εύκολα και άμεσα πληροφορίες για τη δράση μας. Έτσι, χτίζουμε εμπιστοσύνη με τους υποστηρικτές μας και ενισχύουμε τη λογοδοσία του οργανισμού μας.

Βελτίωση επικοινωνίας με υποστηρικτές και άντληση πόρων από το κοινό

Μέσω των social media και άλλων ψηφιακών καναλιών, μπορούμε να “συνομιλούμε” απευθείας με το κοινό μας, να μοιραζόμαστε τις επιτυχίες μας και να τους εμπλέκουμε πιο ενεργά στο έργο μας. Αυτό μεταφράζεται σε πιο αφοσιωμένους υποστηρικτές και αυξημένες δωρεές.

Ενίσχυση της ικανότητας fundrasing

Οι ψηφιακές δεξιότητες μάς επιτρέπουν να διευρύνουμε τις πηγές χρηματοδότησής μας. Από online εκστρατείες crowdfunding μέχρι ψηφιακές αιτήσεις για επιχορηγήσεις, ανοίγονται νέοι δρόμοι για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

Ενίσχυση της λειτουργίας του impact

Με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, μπορούμε να μετρήσουμε και να αναλύσουμε καλύτερα τον αντίκτυπο της δουλειάς μας. Αυτό μας βοηθά να βελτιώσουμε τις δράσεις μας και να επικοινωνήσουμε πιο αποτελεσματικά το έργο μας.

Βελτίωση του ηθικού και της δέσμευσης των εργαζομένων

Η επένδυση στην ψηφιακή εκπαίδευση δείχνει στους ανθρώπους μας ότι νοιαζόμαστε για την ανάπτυξή τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τα νέα εργαλεία που διευκολύνουν τη δουλειά τους, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ηθικό και την αφοσίωσή τους στον οργανισμό.

Προσέλκυση ταλέντων και διατήρηση του δυναμικού μας

Ένας οργανισμός που επενδύει στην ψηφιακή του εξέλιξη είναι πιο ελκυστικός για νέα ταλέντα. Παράλληλα, προσφέροντας ευκαιρίες για συνεχή μάθηση και εξέλιξη, αυξάνουμε τις πιθανότητες να κρατήσουμε τους καλύτερους ανθρώπους μας μακροπρόθεσμα.

Θεματικές

Εσωτερικά

Εργαλεία εσωτερικής επικοινωνίας και συνεργασίας, project management, διαμοιρασμός αρχείων και εξοικείωση με cloud και remote-friendly περιβάλλοντα συνεργασίας.

Ασφάλεια

Ψηφιακή ασφάλεια, προστασία ευαίσθητων δεδομένων αλλά και απλών πληροφοριών λειτουργίας, προστασία από κακόβουλες επιθέσεις και κυβερνοαπειλές, συμμόρφωση με κανονισμούς προστασίας δεδομένων

Ψηφιακή επικοινωνία

Πως διαχειρίζομαι την ιστοσελίδα μου και πως είμαι σίγουρος ότι δουλεύει για εμένα και όχι εγώ για αυτή

Πως κρατάω ένα καλό προφίλ στα social media χωρίς να ζητάω τη βοήθεια της δεκατετράχρονης ανηψιάς μου

Πως σκέφτομαι για τις καμπάνιες επικοινωνίας του οργανισμού

Πως βρίσκω τί μου κάνει

  • Αξιοποίηση online πλατφορμών μάθησης
  • Συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς και εταιρείες τεχνολογίας
  • Ενθάρρυνση της μάθησης μεταξύ συναδέλφων (peer-to-peer learning)
  • Δημιουργία κουλτούρας συνεχούς μάθησης

Γραφτείτε συνδρομητές στο newsletter μας


Posted

in

by

Tags:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *